Çevre Vakfı’dan Çevre Alanında En Başarılı Doktora Tezlerine Ödül 2019

Bilimsel çalışmalara öncelik veren Çevre Vakfı, bu yıl ikinci kez düzenlediği “Çevre Alanında En Başarılı Doktora Tezi Ödül Yarışması”nın sonuçlarını açıkladı. Vakıf, 2019 yılı başvurularını değerlendirerek en başarılı 3 doktora tezini ödüle layık gördü. Doktora tezlerini hazırlayan araştırmacılar ile danışmanlarına ödülleri düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Çevre Vakfı, çevre alanında yapılan doktora tezlerinin bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel katkılarını en üst seviyeye çıkartmak, rekabeti arttırıcı ve kaliteyi teşvik edici bir yol izlenmesi sağlamak ve çevre konusunda yapılan çalışmalarda farkındalık oluşturmak amacıyla “En Başarılı Doktora Tezi” ödülleri vermeye devam ediyor.

Bilimsel çalışmalara öncelik veren Çevre Vakfı, bu yıl da ikinci kez “ÇEVRE Alanında En Başarılı Doktora Tezi Ödül Yarışması” düzenledi.  Vakıf, 2019 yılı başvurularını değerlendirerek en başarılı 3 doktora tezini ödüle layık gördü. Ödül alan doktora tezlerini hazırlayanlar, tez isimleri, danışmanları, üniversiteleri  ilgili detaylı bilgi aşağıda yer almaktadır.

Doktora Tezini Hazırlayan Tez Başlığı Danışmanı Üniversitesi
Uğur Korkut PATA Enerji tüketimi çeşitleri ile  çevresel kuznets eğrisinin
ampirik olarak analizi: Türkiye örneği
Prof. Dr.Kenan  Çelik Karadeniz Teknik Üniversitesi
Özge Deniz BOZKURT Glisedün izobüten ile eterleşmesi ile alternatif yakıt katkısı üretimi Doç Dr. Alper UZUN Koç Üniversitesi
Gülsüm Melike ÜRPER BAYRAM İnceboşluklu (hollow fiber)nanofiltrasyon membranlarının
üretimi : Membran performansında nano kompozitlerin rolü
Prof. Dr. İsmail KOYUNCU İstanbul Teknik Üniversitesi

Ödül alan genç doktorlarımızı ve danışmanlarını tebrik ediyoruz. Tarihi ve yeri ilerleyen dönemde kamuoyuna duyurulacak olan ödül töreniyle genç doktorlarımıza ve danışmanlarına ödülleri takdim edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
05 Haziran 2020