Çevre Vakfı’dan Çevre Alanında En Başarılı Doktora Tezlerine Ödül 2020

Bilimsel çalışmalara öncelik veren Çevre Vakfı, bu yıl üçüncü kez düzenlediği “Çevre Alanında En Başarılı Doktora Tezi Ödül Yarışması”nın sonuçlarını açıkladı.

Çevre Vakfı, çevre alanında yapılan doktora tezlerinin bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel katkılarını en üst seviyeye çıkartmak, rekabeti arttırıcı ve kaliteyi teşvik edici bir yol izlenmesini sağlamak ve çevre konusunda yapılan çalışmalarda farkındalık oluşturmak amacıyla “En Başarılı Doktora Tezi” ödüllerini vermektedir.

Vakıf, 2020 yılı başvurularını değerlendirerek en başarılı 3 doktora tezini ödüle layık gördü. Ödül alan doktora tezlerini hazırlayanlar, tez isimleri, danışmanları ve üniversiteleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Doktora Tezini Hazırlayan Tez Başlığı Danışmanı Üniversitesi
Çiğdem Altıntaş Metan ve Etan Saflaştırma Süreçlerinde Kullanılmak Üzere Metal-Organik Gözenekli Yapıların Gaz Ayırma Performansının Kapsamlı Hesaplamalı Taraması Prof. Dr. Seda Keskin Avcı Koç Üniversitesi
Semra Navruz Varlı Mutfak çalışanlarında pişirme dumanı kaynaklı sağlık risklerinin belirlenmesi Prof. Dr. Saniye Bilici Gazi Üniversitesi
Fatih Yılmaz Anaerobik Parçalanma Prosesinin Farklı Sektörel Atıklar İçin Uygulanması Prof. Dr. Nuriye Altınay Perendeci Akdeniz Üniversitesi

Ödül alan genç doktorlarımızı ve danışmanlarını tebrik ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÇEVRE VAKFI